Näyttelyt ja esitykset

Tällä sivulla:​​​​​​​


Ajankohtaista näyttelyistä

Avoin haku Annantalon galleriaan on seuraavan kerran ensi vuonna

Annantalo hakee näyttelyehdotuksia toisen kerroksen gallerioihin vuosittain. Näyttelyjaksot ovat kestoltaan yleensä noin 4 kuukautta ja sijoittuu tyypillisesti aikajaksolle loppuvuodesta kevääseen. 

Näyttely tai teos voi edustaa mitä tahansa taiteenlajia. Hakea voivat sekä yksittäiset taiteilijat että työryhmät, joko valmiilla tai työn alla olevalla teoksella tai teoskokonaisuudella. Ehdotuksista voidaan myös koostaa ryhmänäyttely. 

Seuraava hakuaika on ensi keväällä. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan Annantalon nettisivuilla. 

Voit tutustua edelliseen hakuilmoitukseen tarkemmin tästä.

Yhteydenotot

Kulttuurituottaja Harri Piispanen, harri.piispanen(at)hel.fi, +358 (0)40 121 6753

​​​​​​​



Annantalon näyttelytoiminta

Näyttelykokonaisuuksia toteutetaan yhteistyössä eri taiteilijoiden, järjestöjen ja koulujen kanssa. Näyttelyillä on taidekasvatuksellinen päämäärä ja ne liittyvät lapsen tai nuoren maailmaan – näyttelyiden tai teosten ei silti tarvitse olla erityisesti lapsille tehtyjä.

Annantalon näyttelyiden pääkohderyhmät ovat varhaiskasvatusikäiset (4–6-vuotiaat) ja alakouluikäiset (7–12-vuotiaat). Näiden ohella tarjoamme näyttelykokemuksia myös nuorille. Sisällöt voivat olla suunnattuja jollekin tietylle kohderyhmälle, mutta on hyvä huomioida, että näyttelyissä vierailee kaikenikäisiä kävijöitä.

Näyttelystä nousevia teemoja käsitellään usein osana Annantalon taidekasvatusta ja -opetusta. Näyttelyihin liittyen Annantalolla järjestetään avointa ohjelmaa, työpajoja, opastuksia sekä tapahtumia. Annantalon näyttelyt esittelevät sekä ammattitaiteilijoiden että lasten ja nuorten taidetta.

​​​​​​​

​​​​​​​


Lasten ja nuorten kuratoimia näyttelyitä

Annantalolla lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan näyttelysisältöjen valintaan. Sitä varten on perustettu Annantalon oppilasraati, jonka tarkoitus on perehtyä monipuolisesti myös näyttelytuotantojen eri osa-alueisiin, erityisesti näyttelysisältöjen kuratointiin. Raati on mukana muun muassa gallerianäyttelyiden valinnoissa. 

Oppilasraadin kokoonpano vaihtelee lukukausittain. Siinä on mukana Annantalon iltaryhmien oppilaita eri taidekursseilta. Raati kokoontuu 1–2 kertaa vuodessa, yleensä loppuvuodesta. Raatiin haetaan osallistujia vuosittain. 


Annantalon esitystoiminta

Annantalon juhlasalissa vierailee esittävän taiteen helmiä. Toimimme myös yhteistuottajina ja tarjoamme residenssejä uusien lastenesitysten tekijöille, mm. Itujen näyttämölle valituille ryhmille. Kansainvälisten verkostojen kautta olemme tutustuneet kiinnostaviin esittävän taiteen tekijöihin ja kutsumme vuosittain heitä vierailemaan Suomeen esiintymään ja pitämään työpajoja.

Annantalon esitykset on pääosin suunnattu alle kouluikäisille ja näytöksiä on aamupäivisin, mikä sopii varhaiskasvatuksen ryhmille ja kotihoidossa oleville perheen pienimmille. Arkiaamujen esitykset ovat maksuttomia, ilta- ja viikonlopun esityksiin myydään edullisia lippuja Lippu.fi:n kautta. Annantalon salissa nähdään myös Kulttuurin kummilapsille varattuja esityksiä, joista tarjoamme vuoden mittaan kaikille avoimia esityksiä.

Vuoden ohjelmassa on neljä yhteistyöfestivaalia: Kansainvälinen nukketeatterifestivaali Sampo elokuussa, Small Size Days -esittävän taiteen päivät 0–6-vuotiaille tammikuussa, Teatteriviikko Hurraa! maaliskuussa ja Annantalon lasten ja nuorten esittävän taiteen viikko Lastenkulttuurin juhlaviikolla toukokuussa.

Lukuvuonna 2024–25 Annantalon teemana on ääni eri muodoissaan, minkä johdosta avoimet sunnuntaiesitykset ovat konsertteja.

Syksyllä 2024 Annantalon residenssivieraana on Sara Myrberg Ruotsista. Hän valmistelee Annantalolla uutta lastenteatteriesitystään.


Yhteydenotot

Yhteydenotot näyttelyitä koskien:
Kulttuurituottaja Harri Piispanen, harri.piispanen(at)hel.fi, +358 (0)40 121 6753

Yhteydenotot esitystoimintaa koskien:
Kulttuurituottaja Katariina Metsälampi, katariina.metsalampi(at)hel.fi,  +358 (0)50 529 3672