Annantalossa on monia taiteita

Annantalon toiminta ja arvot

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa on taideopetusta, näyttelyitä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Järjestämme myös lastenkulttuurin koulutuksia ja seminaareja.

Taideopetus

Annantalossa lapset ja nuoret oppivat taiteellista ilmaisua ja taiteen tekniikoita. Annantalon opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja taidekasvattajia. Taideopetuksen muodot ovat koulujen 5x2-taideopetus sekä vapaa-ajan harrastuskurssit. Taideopetukseen osallistuu joka vuosi noin 10 000 lasta ja nuorta Helsingistä.

Illalla, viikonloppuna ja loma-aikana Annantalossa on  lapsille ja nuorille, jotka harrastavat taidetta.

Näyttelyt ja tapahtumat

Annantalon näyttelyt ovat osa taidekasvatusta. Näyttelyt liittyvät aina lapsen tai nuoren maailmaan. Usein esillä on myös lasten omia töitä. Myös kahvilassa on näyttelyitä.

Näyttelyiden lisäksi Annantalossa on monenlaista ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille sekä perheille. Annantalon kevätfestarilla on omien tanssiryhmien ja teatteriryhmien esityksiä. Takapihan A●lavalla on ohjelmaa koko kesän ajan. Annantalossa on usein myös ohjelmaa, joka liittyy koko Helsingin kaupunkitapahtumiin. 

Virtuaalinen Annantalo

Annantalo tarjoaa lapsille ja perheille kivaa tekemistä myös verkossa. Virtuaalinen Annantalo on aina auki. Tervetuloa taiteen maailmaan!

Virtuaalisessa Annantalossa on vinkkejälasten kanssa taiteen tekemiseen kotona, esimerkiksi videoita ja oppimateriaaleja.

Tutustu virtuaaliseen Annantaloon.

Annantalon arvot

Annantalon arvoja ovat saavutettavuus, tasavertaisuus, lapsilähtöisyys, avoimuus ja taiteen läsnäolo.

Järjestämme Annantalossa toimintaa itse sekä yhteistyössä muiden kanssa. Haluamme, että lapset ja nuoret pääsevät kokemaan ja tekemään taidetta ja kulttuuria. Haluamme, että lapset ja nuoret ovat yhtä tärkeitä Helsingin kulttuurielämässä kuin aikuiset.


  Taloesittelyt ja opastukset

  Uudistamme talo-opastus- ja esittelytoimintaamme, ja tiedotamme uusista palveluista syksyllä 2023. 

  Lisää tietoa antaa johtaja Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@hel.fi


  MUKANA HANKKEISSA

  Haluamme parantaa maailmaa – taiteen avulla! Käynnistämme ja olemme mukana lasten ja nuorten taidekasvatushankkeissa.

  www.annantalo.fi/fi/hankkeet

  MUKANA VERKOSTOISSA

  Annantalo kuuluu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallitukseen. Olemme mukana myös kansainvälisen Small size -yhdistyksen toiminnassa.

  www.annantalo.fi/fi/verkostot

  Virtuaalinen Annantalo

  Annantalo verkossa! Tule tutustumaan Virtuaalisen Annantalon tarjontaan.

  http://www.annantalo.fi/fi/virtuaalinenannantalo

  ​​​​​​​

  Vähän HISTORIAA

  Mistä Annantalo sai nimensä? Mihin tarkoitukseen talo rakennettiin? Millainen kaupunki oli tuolloin? Tutustu kevyesti historiaan.

  www.annantalo.fi/fi/historia

  Linkki

  ​​​​​​​

  Annantalon
  ​​​​​​​historiaN Helmiä

  Leikkivä Picasso ja koira, joka kuoli esittelee tuotantoja ja projekteja Annantalon 35-vuotiselta taipaleelta vuodesta 1987.

  Lataa pdf

  Linkki

  TEHDÄÄN TAIDEJUTTUJA!

  Helppoja ohjeita lasten ja aikuisten yhteiseen taiteen tekemiseen kotona. Ohjeita mm. materiaaleihin ja välineisiin, ehdotuksia kaupunkiretkiksi.

  Lataa pdf

  Linkki

  ​​​​​​​

  A.lava - kesä-helsingin kohtaamispaikka

  A.lava on Annantalon avoin tapahtumapaikka ja esiintymislava. Ohjelmaa läpi kesän!

  linkki

  Seuraa meitä somessa! Liity kanta-asiakkaaksi!

  Seuraa meitä somessa eli sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä nimellä @annantalo. 

  Jos liityt kanta-asiakkaksi, saat meiltä sähköpostia noin joka toinen kuukausi. Saat kirjeessä tietoa Annantalon tapahtumista ja tarjouksia.

  Täytä lyhyt lomake ja liity kanta-asiakkaaksi alla olevasta linkistä.


  Helsinki edistää taidetta ja kulttuuria

  Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa on paljon kulttuuria ja luovuutta. Kaupungin kulttuuripalveluja ovat erilaiset tapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsinki haluaa, että kaikki voivat nauttia kulttuurista.

  Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan kuuluu 8 kulttuurikeskusta: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Savoy-teatteri, Stoa ja Vuotalo. Kulttuurikeskuksissa on paljon tapahtumia ja ohjelmaa, kuten konsertteja, teatteria, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Lisäksi Espan lavalla on kesäisin ulkoilmakonsertteja.


  Helsingin kaupungin palveluihin kuuluvat myös kirjastot, Helsingin taidemuseo eli HAM, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri, liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut.