Monien taiteiden Annantalo

Toiminnastamme ja arvoistamme

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Se on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Taideopetus

Annantalon taideopetuksessa opiskellaan taiteen ilmaisukieltä ja tekniikoita ja ollaan vahvasti kiinni ympäröivässä kulttuurissa. Annantalon opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja/tai taidepedagogeja. Vuosittain opetukseen osallistuu n. 10 000 helsinkiläistä lasta ja nuorta.

Päivisin kouluaikana talo täyttyy koulujaksoon kuuluvaan 5x2-taideopetukseen tulevista alakoululaisista. Yläkouluille ja lukioille suunnatut kulttuurikurssit tapahtuvat pääosin kouluilla ja päivähoidon ryhmille tarjottavat Taideseikkailut päiväkotien tiloissa. Taideopetuksen lisäksi koululuokille ja päivähoidon ryhmille tarjotaan myös esityksiä, näyttelyopastuksia ja työpajoja. Annantalo ylläpitää opettajille ja päivähoidon ammattilaisille suunnattua Kultus.fi-verkkopalvelua. Iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina järjestetään kursseja taidetta harrastaville lapsille ja nuorille.

Näyttelyt ja tapahtumat

Annantalon näyttelyt liittyvät aina lapsen/nuoren maailmaan ja niillä on taidekasvatuksellinen päämäärä. Galleria on ainoastaan omassa käytössä. Pienimuotoisia näyttelyitä järjestetään myös 2. kerroksen lasipäädyissä ja käytävällä. Näyttelyt ovat pääosin talon omia tai yhteistyötuotantoja. Lisäksi kahvilassa järjestetään mm. kuvitusnäyttelyitä. Edellä mainitut kriteerit täyttäviä ehdotuksia voi lähettää näyttelyistä vastaavalle kulttuurituottajalle Harri Piispaselle (harri.piispanen@hel.fi).

Yksittäisten tapahtumien lisäksi Annantalon ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille ja nuorille sekä perheille suunnattuja vakio-ohjelmia sekä koko Helsingin kaupunkitapahtumiin liittyvää ohjelmaa. Annantalon kevätfestarilla nähdään omien tanssi- ja teatteriryhmien esityksiä. Takapihan A●lavalla järjestetään ohjelmaa läpi kesän.

Virtuaalinen Annantalo

Annantalo kutsuu kaikki taiteen maailmaan myös verkossa. Maaliskuussa 2020 käynnistynyt Virtuaalinen Annantalo tarjoaa kivaa tekemistä lapsille ja on avoinna vuorokauden ympäri!

Virtuaalisessa Annantalossa pääsee tutustumaan vinkkeihin taiteen kohtaamiseen kotona esimerkiksi videoiden sekä ladattavien kuvallisten oppimateriaalien kautta.

Sukella Virtuaaliseen Annantaloon täällä.

Arvomme

Toimintaa Annantalossa järjestetään itse sekä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Periaatteena on luoda suotuisa ilmapiiri ja edellytykset lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin kokemiseen, tekemiseen ja näkemiseen Helsingissä sekä tuoda lapsi ja nuori täysivaltaisiksi toimijoiksi kaupungin taide- ja kulttuurielämässä.

Annantalon arvoihin kuuluvat saavutettavuus, tasavertaisuus, lapsilähtöisyys, avoimuus ja taiteen läsnäolo. Hallinnollisesti Annantalo kuuluu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.


  Taloesittelyt ja opastukset

  Esittelemme mielellämme taloa ja toimintaamme. Myös näyttelyihin on mahdollista saada opastuksia.

  Hinnat

  • 30 min esittely auditoriossa + 30 min talon esittely tai 30 min esittely auditoriossa + 30 min kysymyksiä ja keskustelua:
   ark 200 € - la 300 € - su 400 €
  • 2 h kokonaisuus, jossa Annantalon esittely + syventäminen johonkin osa-alueeseen, esim. taidetyöpaja, opettajien koulutus johonkin teemaan jne. Max. 20 henkeä, työpajoissa tekniikasta riippuen max 6-20 henkeä:
   ark 500 € - la 750 € - su 1000 €
  • Alan opiskelijaryhmät, yhteistyökumppanit: 0 €
  • Näyttelyopastukset, suomi / ruotsi: 40 €
  • Näyttelyopastukset, muut kielet: 50 €

  Yhteydenotot: johtaja Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@hel.fi


  MUKANA HANKKEISSA

  Haluamme parantaa maailmaa – taiteen avulla! Käynnistämme ja olemme mukana lasten ja nuorten taidekasvatushankkeissa.

  www.annantalo.fi/fi/hankkeet

  MUKANA VERKOSTOISSA

  Annantalo kuuluu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallitukseen. Olemme mukana myös kansainvälisen Small size -yhdistyksen toiminnassa.

  www.annantalo.fi/fi/verkostot

  Virtuaalinen Annantalo

  Annantalo verkossa! Tule tutustumaan Virtuaalisen Annantalon tarjontaan.

  http://www.annantalo.fi/fi/virtuaalinenannantalo

  ​​​​​​​

  Vähän HISTORIAA

  Mistä Annantalo sai nimensä? Mihin tarkoitukseen talo rakennettiin? Millainen kaupunki oli tuolloin? Tutustu kevyesti historiaan.

  www.annantalo.fi/fi/historia

  Linkki

  ​​​​​​​

  Annantalon
  ​​​​​​​historiaN Helmiä

  Leikkivä Picasso ja koira, joka kuoli esittelee tuotantoja ja projekteja Annantalon 35-vuotiselta taipaleelta vuodesta 1987.

  Lataa pdf

  Linkki

  TEHDÄÄN TAIDEJUTTUJA!

  Helppoja ohjeita lasten ja aikuisten yhteiseen taiteen tekemiseen kotona. Ohjeita mm. materiaaleihin ja välineisiin, ehdotuksia kaupunkiretkiksi.

  Lataa pdf

  Linkki

  ​​​​​​​

  A.lava - kesä-helsingin kohtaamispaikka

  A.lava on Annantalon avoin tapahtumapaikka ja esiintymislava. Ohjelmaa läpi kesän!

  linkki

  Liity kanta-asiakkaaksi!
  Seuraa somessa!

  Kanta-asiakkaana saat Annantaloa koskevat uutiset ja kutsuja esim. avajaisiin ensimmäisten joukossa. Kuulumisistamme kerromme uutiskirjeellä. Voit liittyä Annantalon kanta-asiakkaaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

  Olemme mukana myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä (@annantalo). Tavataan somessa!


  Helsinki edistää taidetta, kulttuuria ja luovuutta

  Helsingin kaupunki kehittää kulttuurisesti rikasta pääkaupunkiseutua edistämällä taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsingin kaupunki haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

  ​​​​​​​Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla toimii yhteensä kahdeksan kulttuurikeskusta: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa, Savoy-teatteri ja Vuotalo. Kulttuurikeskukset tarjoavat helsinkiläisille monipuolisia kulttuuripalveluja, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Lisäksi Espan lava tarjoaa kesäisin ulkoilmakonsertteja. Kulttuurikeskusten tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän sekä helsinkiläisten kanssa.

  Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluihin kuuluvat myös liikunta-, nuoriso- ja kirjastopalvelut, HAM Helsingin taidemuseo, kaupunginmuseo ja kaupunginorkesteri.