Lasten ja nuorten taidekeskus

Annantalo on taidekeskus lapsille, nuorille ja perheille. Annantalo sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Annankatu 30.

Annantalossa järjestetään taideopetusta, esityksiä, näyttelyitä ja tapahtumia. Kaikki ovat tervetulleita Annantaloon.

Päivällä talossa käy lapsia kouluista ja päiväkodeista. He tulevat taideopetukseen tai tapahtumiin. Iltapäivällä ja illalla talossa on lapsia ja nuoria, jotka harrastavat taiteita.
Annantalon toiminta ja arvot

Taideopetus

Annantalossa lapset ja nuoret oppivat taiteellista ilmaisua ja taiteen tekniikoita. Annantalon opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja taidekasvattajia. Taideopetuksen muodot ovat koulujen 5x2-taideopetus sekä vapaa-ajan harrastuskurssit. Taideopetukseen osallistuu joka vuosi noin 10 000 lasta ja nuorta Helsingistä.

Iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina Annantalossa on toimintaa lapsille ja nuorille, jotka harrastavat taidetta.

Näyttelyt ja tapahtumat

Näyttelyt liittyvät aina lapsen tai nuoren maailmaan. Usein esillä on myös lasten omia töitä. Myös kahvilassa on näyttelyitä.

Näyttelyiden lisäksi Annantalossa on monenlaista ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille sekä perheille. Takapihan A-lavalla on ohjelmaa koko kesän ajan.

Virtuaalinen Annantalo

Annantalo tarjoaa lapsille ja perheille kivaa tekemistä myös verkossa. Virtuaalinen Annantalo on aina auki. Tervetuloa taiteen maailmaan!

Virtuaalisessa Annantalossa on vinkkejä taiteen tekemiseen lasten kanssa kotona, esimerkiksi videoita ja oppimateriaaleja.

Tutustu virtuaaliseen Annantaloon.

Annantalon arvot

Annantalon arvoja ovat saavutettavuus, tasavertaisuus, lapsilähtöisyys, avoimuus ja taiteen läsnäolo.

Järjestämme Annantalossa toimintaa itse sekä yhteistyössä muiden kanssa. Haluamme, että lapset ja nuoret pääsevät kokemaan ja tekemään taidetta ja kulttuuria. Meillä lapset ja nuoret ovat yhtä tärkeitä taiteen tekijöinä ja kokijoina kuin aikuiset.


  Taloesittelyt ja opastukset

  Uudistamme talo-opastus- ja esittelytoimintaamme, ja tiedotamme uusista palveluista alkuvuodesta 2024. 

  Lisää tietoa antaa johtaja Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@hel.fi


  Taidekasvatuksen Hankkeet

  Haluamme parantaa maailmaa – taiteen avulla! Käynnistämme ja olemme mukana lasten ja nuorten taidekasvatushankkeissa.

  www.annantalo.fi/fi/hankkeet

  Annantalo VERKOSTOISSA

  Annantalo kuuluu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallitukseen. Olemme mukana myös kansainvälisen Small size -yhdistyksen toiminnassa.

  www.annantalo.fi/fi/verkostot

  Virtuaalinen Annantalo

  Annantalo verkossa! Tule tutustumaan Virtuaalisen Annantalon tarjontaan.

  http://www.annantalo.fi/fi/virtuaalinenannantalo

  ​​​​​​​

  HISTORIAA

  Mistä Annantalo sai nimensä? Mihin tarkoitukseen talo rakennettiin? Millainen kaupunki oli tuolloin? Tutustu talon historiaan!

  www.annantalo.fi/fi/historia

  ​​​​​​​

  Juhlavuoden julkaisu

  Leikkivä Picasso ja koira, joka kuoli -teos esittelee historian helmiä: tuotantoja ja projekteja Annantalon 35-vuotiselta taipaleelta vuodesta 1987. Lataa PDF tästä.

  Linkki

  TEHDÄÄN TAIDEJUTTUJA!

  Helppoja ohjeita lasten ja aikuisten yhteiseen taiteen tekemiseen kotona. Ohjeita mm. materiaaleihin ja välineisiin, ehdotuksia kaupunkiretkiksi. Lataa PDF tästä.

  Linkki

  ​​​​​​​

  A-lava – Annantalon kesäpihan sydän

  A-lava on Annantalon avoin tapahtumapaikka ja esiintymislava. Ohjelmaa läpi kesän!

  linkki

  Seuraa meitä somessa!
  Tilaa ystäväkirje!

  Seuraa meitä somessa eli sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä nimellä @annantalo. 

  Jos tilaat ystäväkirjeemme, saat meiltä sähköpostia muutaman kerran kaudessa. Ystäväkirjeessä kerromme tuoreimpia uutisia ja vinkkaamme tulevista tapahtumista.

  Täytä lyhyt lomake ja tilaa ystäväkirje alla olevasta linkistä.


  Helsinki edistää taidetta ja kulttuuria

  Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa on paljon kulttuuria ja luovuutta. Kaupungin kulttuuripalveluja ovat erilaiset tapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsinki haluaa, että kaikki voivat nauttia kulttuurista.

  Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan kuuluu 8 kulttuurikeskusta: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Savoy-teatteri, Stoa ja Vuotalo. Kulttuurikeskuksissa on paljon tapahtumia ja ohjelmaa, kuten konsertteja, teatteria, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Lisäksi Espan lavalla on kesäisin ulkoilmakonsertteja.


  Helsingin kaupungin palveluihin kuuluvat myös kirjastot, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri, liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut.