Avoin haku 3.3.-30.4.2025:
Gallerianäyttely
Annantalo hakee näyttelyehdotuksia yläkerran gallerioihin loppuvuodelle 2025 – syksylle 2026.
Näyttely tai teos voi edustaa mitä tahansa taiteenlajia. Sekä yksittäiset taiteilijat että työryhmät voivat osallistua hakuun. Voit ehdottaa valmista tai työn alla olevaa teosta tai teoskokonaisuutta.
Yksi näyttelyjakso on kestoltaan 3–4 kuukautta, joka sijoittuu aikajaksolle marraskuu 2025- syyskuu 2026. Saapuneista ehdotuksista valitaan ohjelmistoon yksi tai useampi näyttely. Hakijoille voidaan ehdottaa myös ryhmänäyttelyä.
Näyttelyjaksolla Annantalon näyttelyissä teemana on piilo, mutta ehdotuksen ei ole pakko liittyä teemaan.
Hae näyttelyehdotuksella
Julkaisemme hakulinkin tähän 24.2.2025. Linkki lomakkeelle avautuu 3.3.2025 klo 12 ja sulkeutuu 30.4.2025 klo 23.59. Hakemuksen voi toimittaa suomeksi tai englanniksi.
Lomakkeen kautta lähetettävän hakemuksen tulee sisältää:
- ehdotuksen nimi
- tiivis, muutaman lauseen kuvaus
- kuvamateriaalia
- linkit mahdollisiin video/ääniteoksiin
- suunnitelman, jossa voi avata ehdotuksen taustaa ja tavoitetta sekä yhteyttä Annantalon kohderyhmiin
- tiedot teknisistä tarpeista (mitä laitteistoa on, mitä tarvitaan)
- ajatukset mahdolliseen oheisohjelmaan liittyen (esim. työpaja, performanssi, luento, keskustelutilaisuus, ym.)
- arvio tarvittavista materiaaleista ja kustannuksista (mainitse myös jo olemassa olevat)
- alustava ripustussuunnitelma (mitä tilaan tulee, miten ne sinne sijoitetaan)
- CV sekä halutessasi muuta hakemustasi tukevaa materiaalia
Valitusta näyttelystä tai osallistumisesta ryhmänäyttelyyn maksetaan 900 euron palkkio. Lisäksi Annantalo osallistuu näyttelyn ripustukseen ja tarjoaa tarvittaessa käyttöön muun muassa tekniikkaa sekä teosjalustoja. Mahdollisesta oheisohjelmasta (työpaja, esitys tms.) maksetaan erillinen korvaus.
Valinnoista päättää henkilökunnasta, opettajista ja oppilaista koostuva raati. Lopullisen valinnan tekee Annantalon oppilasraati. Raati voi valita toteutettavaksi useamman ehdotuksen tai ehdottaa hakijoille yhteisnäyttelyä. Valinnoista ilmoitetaan toukokuun aikana.
Annantalon näyttelytoiminta
Annantalon näyttelyt ovat usein monelle ensimmäinen kosketus taiteeseen, mahdollisesti ensimmäinen vierailu galleriaan. Näyttelytoiminnassa onkin taidekasvatuksellinen päämäärä – se pyrkii tutustuttamaan mahdollisimman monipuoliseen nykytaiteeseen sekä opettamaan gallerioissa ja museoissa vierailemiseen liittyvistä käytänteistä. Näyttelyiden sisällöt liittyvät lapsen tai nuoren maailmaan, mutta esilläolevan taiteen ei silti tarvitse olla erityisesti lapsille tehtyä. Pyrimme tarjoamaan kosketuspinnan mahdollisimman moninaisiin taidemuotoihin - Annantalon näyttelyissä on ollut esillä mm. kineettistä taidetta, ääni-, valo- ja videoteoksia sekä yhteisötaidetta.
Näyttelysisällöt voivat olla jollekin tietylle ikäryhmälle kohdennettuja, mutta niissä vierailee lähes kaikenikäisiä kävijöitä. Näyttelyissä käyvät usein perheet, opetusryhmät sekä eri alojen opiskelijat. Annantalon näkyvimmät kävijäryhmät päiväaikaan ovat varhaiskasvatus (4–6-vuotiaat) ja alakouluikäiset (7–12-vuotiaat). Iltaisin ja viikonloppuisin perheet ovat merkittävä kohderyhmä, jonka myötä pyrimme tarjoamaan taidekokemuksia myös aikuisille. Näiden ohella ohjelmistoa tarjotaan yläasteikäisille sekä nuorille.
Näyttelystä nousevia teemoja käsitellään usein osana taideopetusta. Näyttelytoimintaan liittyen Annantalolla järjestetään monipuolisesti yleisötyötä, kuten työpajoja, opastuksia sekä tapahtumia. Annantalolla on laaja osaaminen lasten kanssa työskentelyyn ja mielellään autamme, mikäli lasten ja nuorten kanssa työskentely ei ole entuudestaan tuttua.
Ehdotuksessa huomioitavaa
- Hakemuksessa kannattaa erityisesti panostaa kuviin sekä tiiviiseen kuvaukseen, josta käy selkeästi ilmi, mikä ehdotus on ja mitä se sisältää.
- Sisällön ei tarvitse olla helppo - tai edes varta vasten lapsille tehty. Herkkien aiheiden suhteen tulee miettiä, miten niitä voi avata nuoremmalle yleisölle. Tilojen luonteen vuoksi näyttelysisällön tulee olla myös alaikäisille sopivaa.
- Näyttelytiloissa ei ole erillistä näyttelyvalvojaa, tämä on hyvä huomioida ripustuksessa
- Näyttely on aina avoinna Annantalon aukioloaikoina (pääsääntöisesti ma–pe klo 9–20 ja la 10–16, sunnuntaisin suljettu)
- Näyttelytilat ovat 2. kerroksessa molemmissa päädyissä, näyttely voi sijoittua joko Etelä- tai Pohjoisgalleriaan
- Gallerian käytävänpuoleinen ja ulkoseinä koostuu ikkunoista. Kaksi muuta seinää on levytetty ja niihin voi kiinnittää suoraan.
- Kokonaisuuden osia on osittain mahdollista sijoittaa käytävälle. Käytävällä on seinien vierellä ripustuskiskot.
- Gallerioissa on kiinteä äänentoisto (stereo, 4 kiinteää kaiutinta) ja kiinteä valokisko (käytössä valokalustoa mm. miniprofiileja). Pohjoisgalleria on kokonaan pimennettävissä ja Etelägalleria suurimmaksi osaksi.
- Tiloihin voi käydä tutustumassa itsenäisesti talon aukioloaikoina
- Galleriatilat ovat toisensa peilikuvat. Ne ovat kooltaan n. 33m2 (leveys 5,1 m, syvyys 6,2 m ja korkeus n. 4 m).
- Katso tilan pohjapiirros tästä (pdf-tiedosto)