Kävijälle

Aukioloajat


AUKIOLOAJAT

ma–pe klo 8–20 (näyttelyt klo 9–20) 
la 10–17 
su suljettu

Poikkeusaukiolot
Annantalo on suljettu 21.12.2024–6.1.2025.


Lämmintä juhlamieltä ja rentouttavia pyhiä!



Saapuminen

Annantalo sijaitsee Kampissa osoitteessa Annankatu 30, 00100 Helsinki. Etäisyys Helsingin päärautatieasemalta on 550 metriä ja 200 metriä Kampin metro- ja linja-autoasemalta. Simonkadun raitiovaunupysäkki on 100 metrin päässä.

Autolla

Pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Kansakoulukuja 2 Annantalon takapihan puolella. Pysäköintipaikat ovat esiintyjille, tavarantoimittajille ja Annantalon henkilökunnalle. Vahtimestari avaa pihaan johtavan puomin, kun soitat hänelle puomipuhelimella. Lähin yleinen parkkipaikka on Kampin pysäköintikeskus.

Lastenvaunuille on katokset etu- ja takapihan sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä. Sisällä ei ole lastenvaunuparkkia. Vaunujen lukitsemista varten voit pyytää vahtimestarilta lukon.

Polkupyörätelineet sijaitsevat pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella.

Narikka sijaitsee sisääntulokerroksessa. Narikka on valvomaton. Etenkin talviaikana on suositeltavaa jättää ulkovaatteet narikkaan vierailun ajaksi.

Esteetön saapuminen

Esteetön saapuminen on takapihan puolella osoitteessa Kansakoulukuja 2, jossa sijaitsee Annantalon pysäköintialue.

Autolla

Pysäköintialueella ei ole erikseen merkittyjä invapaikkoja. Ota yhteyttä vahtimestariin, kun tarvitset esteettömän pysäköintipaikan vierailusi ajaksi. Vahtimestari avaa pihaan johtavan puomin, kun soitat hänelle puomipuhelimella.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti sijaitsee pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä Annantalon takapihalla. Ovet avautuvat automaattisesti ulospäin. Porrashissillä pääsee sisääntuloaulaan 1. kerroksessa. Vahtimestari avustaa porrashissin käytössä. Sisäänkäynti juhlasaliin on suoraan tuulikaapista oikealle.

Video saapumisesta pyörätuolilla

Katso video esteettömästä saapumisesta Annantaloon. Linkki vie Annantalon Youtube -sivulle.

Yhteydenotot

​​​​​​​Vahtimestarin tavoitat Annantalon aukioloaikoina numerosta 09 310 37185 tai 040 160 3741, sähköpostitse vahtimestarit.annantalo(at)hel.fi.


Esteettömyys ja saavutettavuus

Osallistumisen taiteen tekemiseen ja kokemiseen tulee olla mahdollisimman helppoa riippumatta esimerkiksi toimintarajoitteista, tuen tarpeista, äidinkielestä tai perheen taloudellisesta tilanteesta.

Annantalolla on käytössä Saavutettavampi harrastus -merkki. Tämä tarkoittaa, että olemme sitoutuneet edistämään laaja-alaisesti yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta toiminnassamme. Arvioimme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti, jotta kaikki saavat nauttia harrastamisen iloista ja hyödyistä.


Esteetön liikkuminen sisätiloissa 

Annantalo on rakennettu 1886 ja suojeltu rakennus. Valitettavasti rakennus ei ole esteetön.

  • Avustaja taidekurssille: Jos lapsi tarvitsee apua taidekurssille, hänen mukaansa voi tulla avustaja tai muu aikuinen. Sovi asiasta etukäteen tuottaja Anni Hiekkalan kanssa, anni.hiekkala(at)hel.fi.
  • Avustaja tapahtumiin: Jos tarvitset avustajaa tapahtumaan, ota etukäteen yhteyttä kulttuurituottaja Katariina Metsälampeen, katariina.metsalampi(at)hel.fi, 050 529 3672.
  • Hissi: Talossa on hissi, jolla pääsee liikkumaan yleisötiloissa 1. ja 2. kerroksessa. 3. kerros on henkilökunnan tila, ja sinne päästäksesi tarvitset hissiavaimen.
  • Juhlasali: Juhlasaliin pääsee suoraan pyörätuolilla takapihan (Kansakoulukujan puoli) sisäänkäynnin tuulikaapin kautta. Soita vahtimestarille kun saavut pyörätuolilla juhlasaliin. Kun varaat lippuja, ilmoita jos tarvitset pyörätuolipaikan.
  • Induktiosilmukka: Induktiosilmukka löytyy juhlasalista.
  • Koirat: Meille voivat tulla koirat, jotka ovat työtehtävissä. Esimerkiksi opaskoirat, koulukoirat ja kirjastokoirat ovat tervetulleita.
  • Kohokartta: Pyydä tilojen kohokartta vahtimestarilta.
  • Kynnykset: Monen huoneen ovella on kynnys, joka on noin 6 cm korkea.
  • Sisäovet: Useimmat sisäovet ovat kaksilehtisiä, korkeita täyspuuovia, joista vain toinen ovilehti aukeaa tavallisen oven tapaan. Toinen ovilehti avautuu ylä- ja alaosan salvat vapauttamalla. Vahtimestari auttaa tarvittaessa.
  • Pukuhuoneet: Pukuhuoneisiin ei pääse pyörätuolilla.
  • WC: Esteetön WC on ensimmäisessä kerroksessa, infon vieressä. Ovella on matala kynnys. Sukupuolineutraali WC sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.

Tiedustelut sisätilojen esteettömyydestä:

Vahtimestarin tavoitat Annantalon aukioloaikoina numerosta 09 310 37185 tai 040 160 3741.

Aistivälineet mukaan esityksiin

Aistivälineet on suunnattu lapsille, joilla on jonkinlainen erityispiirre, kuten autismi, tarkkaavaisuushäiriö tai aistien käsittelyn ongelmia. Mitään erityistä ei lapsella kuitenkaan tarvitse olla, jos haluatte lainata aistivälinekassin. Voitte lainata aistivälinekassin vahtimestarilta. Laukku sisältää keskittymistä ja esityksen seuraamista tukevia esineitä. Laukuissa on mm. kuulosuojaimet, Tangle-näpertelyleluja, painokoira ja kommunikointikuvia. Laukkuja on yhteensä kaksi (2) kappaletta. Laukun saa maksutta lainaan esityksen ajaksi.

Taidekurssien saavutettavuus

Taidekursseille osallistuvien kognitiiviset, sosiaaliset tai fyysiset ominaisuudet, taloudellinen tilanne tai kielitaito eivät ole este osallistua. Mikäli toimintaan osallistuva lapsi, nuori tai lapsen kanssa osallistuva aikuinen tarvitsee erityistä tukea, on tärkeää olla yhteydessä Annantalon henkilökuntaan etukäteen. Jos taloudellinen elämäntilanne on haastava, on kurssimaksuun mahdollista hakea vapautusta tai alennusta. Kurssien opetuskieli on suomi, mutta kaikille kielille ja kielitaidoille on tilaa. Kielitaidosta ja tuen tarpeesta on hyvä kertoa etukäteen. 

Lue lisää vapaaoppilaspaikan hakemisesta. Linkki vie Kurssi- ja ilmoittautumiskäytännöt -sivulle.

Hae vapaaoppilaaksi. Linkki vie hakulomakkeeseen.


Näyttelyetiketti eli miten vierailla näyttelyssä

Jos tulet ensimmäistä kertaa näyttelyyn tai epäröit, kuinka näyttelyissä käydään, lukaise nämä ohjeet ja tiedät jo paljon, miten toimia näyttelyvieraana. 

Annantalolla on neljä näyttelytilaa: kahdesta huoneesta koostuva galleria alakerrassa ja toisessa kerroksessa kaksi käytävän molemmissa päissä sijaitsevaa galleriaa. 

Vieraile näyttelyssä niin kuin olisit kylässä jonkun luona 

Muistetaan laittaa tavarat paikoilleen ja annetaan myös muille kävijöille rauha kokea teokset. Jätetään tila yhtä hyvään tai jopa parempaan kuntoon kuin missä se oli. Annantalon tavoite on opettaa kaikille, myös pienille kävijöille, taidenäyttelyissä vierailemiseen liittyviä käytänteitä. Me mukana kulkevat aikuiset olemme esimerkillämme osa tätä työtä.

Yleensä taideteoksiin ei kosketa  

Gallerioissa esillä olevia teoksia, kuten vaikka tauluja, veistoksia ja videoita, on tarkoitus katsoa muttei koskea, ellei siihen erikseen ole annettu lupaa. Jos teokseen saa koskea, se on erikseen merkitty tarralla, jossa on vihreä käsi. Vieressä voi myös olla ohje, joka opastaa teoksen kokemiseen ja käyttämiseen.

Jokainen teos on tehty huolella ja taidolla. Kunnioitetaan niitä ja huolehditaan siitä, etteivät ne vahingoitu. Jos teokseen saa koskea, tee se puhtain käsin ja hellävaroen, vähän niin kuin tutustuisit siihen. Lupa koskea ei tarkoita, että teosta saa käsitellä miten tahansa. Jos käyttö on liian rajua, teos voi hajota, eikä se silloin enää tuota iloa kenellekään. Haluamme, että kaikki kävijät pääsevät kokemaan näyttelyiden teokset sellaisena, kuin taiteilijat, kirjailijat ja muut toimijat ovat ne tarkoittaneet. 

Nautitaan ruoat ja juomat gallerioiden ulkopuolella

Ruoat ja juomat nautitaan galleriatilojen ulkopuolella. Eväiden syömiselle on varattu pöytäryhmä toisesta kerroksesta ja Annantalon kahvila palvelee kävijöitämme.

Puhelinta voi käyttää teosten valokuvaamiseen 

Ellei puhelimen käyttö liity suoraan teokseen tai tehtävään, pidetään ne vierailun ajan taskussa tai kassissa. Näyttelyssä saa keskittyä näyttelyn kokemiseen. Teoksista saa halutessaan ottaa kuvia muistoksi, mutta on tärkeää varmistaa huomaavaisesti, ettei kuvissa näy muita kävijöitä.

Kysy rohkeasti, mitä näyttelyssä saa tehdä​​​​​​​

Jos jokin asia on epäselvä tai et ole varma, mitä saa tai ei saa tehdä, kysy rohkeasti! Annantalon henkilökunta ja vahtimestarit auttavat mielellään.  

Tervetuloa näyttelyyn! 


Ryhmävierailut

Ryhmät ovat tervetulleita Annantaloon. Annantalo tarjoaa ryhmille esitysten ja tapahtumien lisäksi räätälöityjä taloesittelyjä, opastuksia ja​​​​​​​ koulutuksellisia vierailuja lapsille sekä aikuisille. Vierailut ovat maksuttomia tai maksullisia riippuen ryhmän vierailun tarkoituksesta, kestosta, sisällöstä sekä vierailijoiden taustaorganisaatiosta.

Yhteydenotot

Näyttelyopastukset: Kulttuurituottaja Marianne Turtio, marianne.turtio(at)hel.fi, +358 (0)40 1883416

Talo-opastukset: Annantalon johtaja, lastenkulttuuripäällikkö Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari(at)hel.fi, + 358 (0)50 564 3553

​​​​​​​Koulutukselliset ja kansainväliset vierailut: Taideopetuksen erityissuunnittelija Susanna Metsälä, susanna.metsala(at)hel.fi, +358 (0)40 631 8145



Tilojen vuokraus​​​​​​​

Monia Annantalon tiloja on mahdollista vuokrata. Yleisimmin vuokrattavat tilat ovat auditorio sekä A-lava Annantalon takapihalla. Taideopetusluokat ja juhlasali ovat pääsääntöisesti omassa käytössä, mutta myös näitä tiloja voi tiedustella. Galleriatilat ovat ainoastaan omassa käytössä.

Annantalo on päihteetön myös vuokraustapahtumissa. Otathan huomioon, että Annantalossa on paljon lapsia, nuoria ja ääntä!

Lue lisää Annantalon tilojen vuokraamisesta Tilat ja vuokraus-sivulta.





Kahvilapalvelut

Annantalon sisäätulokerroksessa on Puffy Mini Pancakes -kahvila. Se tarjoaa arkisin keittolounasta ja maistuvia minipannukakkuja makeilla ja suolaisilla lisukkeilla. 

Maksuvälineinä käyvät debit/credit-kortit tai käteisellä. Kahvilalla on käytössään myös mobilepay.

Kahvilassa voi tarvittaessa lämmittää tarvittaessa esimerkiksi maitoa.

Kahvilan aukioloajat:
​​​​​​ma klo 10–17
ti–to klo 10–18
pe klo 10–16
la klo 10–15


Yhteydenotot

Puffy Mini Pancakes, puffyminipancakes(at)gmail.com, +358 (0)40 510 2990

PIeniä pannukakkuja lautasella



Vahtimestaripalvelut

Vahtimestarit päivystävät infopisteessä Annantalon sisääntulokerroksessa.

Vahtimestarit auttavat muun muassa seuraavissa asioissa: ensiapu ja hätätilanteet, pihapuomin ja ovien avaukset, porrashissin käyttö, löytötavarat.

Yhteydenotot

​​​​​​​Vahtimestarit tavoittaa Annantalon aukioloaikoina numerosta +358 (0)40 160 3741 ja sähköpostitse vahtimestarit.annantalo(at)hel.fi.