Annantalon taideopetustoiminnan uudistus toteutuu – kursseille ilmoittautuminen alkaa elokuussa 

Annantalon lukuvuoden 2023–2024 kurssitarjonta julkaistaan Taiteiden yönä to 17.8., ja kursseille ilmoittautuminen alkaa ma 21.8. Kursseista ja ilmoittautumiskäytännöstä viestitään Annantalon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Kurssit käynnistyvät ma 4.9. alkaen, ja taidekasvattajina toimivat toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin valitut Annantalon tutut ammattilaiset. 

Annantalon taideopetustoiminta uudistuu, ja uudenmallinen toiminta käynnistyy syksyllä 2023. Pitkäkestoiset, vuodesta toiseen jatkuvat kurssit poistuvat, ja tilalle tulee lyhytkestoisempia kursseja. Suurin osa syksyllä alkavista kursseista on lukuvuoden mittaisia. Lisäksi tarjolla on muutaman kerran mittaisia harrastamisen harjoittelukursseja, erityisen tuen ryhmiä sekä aikaisempaa enemmän avoimia työpajoja.

 Annantalon nykyisten oppilaiden ennakkoilmoittautuminen kursseille poistuu, ja ilmoittautuminen on ensi syksystä alkaen avoinna kaikille samanaikaisesti. Kursseille ovat tervetulleita kaikki helsinkiläislapset ja -nuoret riippumatta siitä, ovatko he osallistuneet aiemmin Annantalon taideopetustoimintaan.

Annantalo tarjoaa lisäksi apua pitkäkestoisen taideharrastuksen löytämiseen muualta kaupungista. Helsingissä toimii yli 40 taiteen perusopetuksen oppilaitosta, jotka järjestävät pidempikestoisempaa taideopetusta myös ensi syksynä. Helsingin muut harrastustoimijat ovat tietoisia Annantalon uudistuksesta ja siitä, että Annantalolla pitkään harrastaneet lapset ja nuoret saattavat hakeutua ensi syksystä alkaen muualle harrastamaan. 

Kurssien lisäksi Annantalo tarjoaa syksyllä myös paljon muuta ohjelmaa, kuten näyttelyitä, työpajoja, teatteri-, tanssi-, sirkus- ja musiikkiesityksiä ja tapahtumapäiviä. Syksyn tarkempi ohjelma julkaistaan Annantalon verkkosivuilla kesän aikana.

Vakituiset taidekasvattajat aloittavat 1.8.

Annantalon työsuhteista on tehty päätös ja uusiin, toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin on valittu kevään 2023 aikana 14 taidekasvattajaa, joista 10 työskentelee kokoaikaisessa työsuhteessa ja 4 osa-aikaisena 50 % työajalla. Taidekasvattajien työsuhteet alkavat 1.8.2023.

Vakituisten taidekasvattajien rekrytoiminen mahdollistaa sen, että Annantalon taidekasvatustoimintaa voidaan järjestää tulevaisuudessa ympärivuotisesti, myös kesäisin. Lisäksi vakituiset taidekasvattajat pystyvät kehittämään ja suunnittelemaan Annantalon taidekasvatustoimintaa nykyistä pitkäjänteisemmin, mikä tukee myös Annantalon oppilaiden etua.

Lista Helsingin taideoppilaitoksista (PDF)


Yhteystiedot:

Annantalon johtaja

Pirjetta Mulari

pirjetta.mulari@hel.fi , puh. 09 3103 7174

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunki